onsdag 29 februari 2012

Känner mig förkyld!

Usch,inget vidare!

Grannar från h...mina grannar.

Egentligen vet jag inte varifrån de kommer.Men förmodligen Rumänien eller nåt sånt.Tanterna går med långa kjolar och en sjal invirad på huve som en truddeludd.Och stora örringar,Creoler.Ja, men ni förstår,farmors släkt bor flera familer i en tre rummare och hyr lägenheten ovanpå!Öbo har byggt en trappa upp från lägenheten inunder.Det är minst tre sonhustrur och ett antal ungar.Killen som bor ovanpå mig,har sin son och farmor är där.Ni förstår ett sånt ghetto!?Inte roligt!

Konstiga grannar

10 +!Solen skiner.
Idag var jag ut med en del soper.Träffade på släkten till "min" jävla granne.Hälsar gjorde jag.De hälsa inte tillbaka,varpå jag sa,skit it.Tjejen vände sig om o sa vet du varför vi inte hälsar?Ja sa jag.Gillar inte att eran farmor piskar mattor över min uteplats och skräpar .Hälsa henne det.Då säger tjejen,men det kan hon väl få.Vi är invandrare och vill ha fint!Så jag sa,men det vill ju JAG med ha!Kom då och putsa mina fönster!Tjejen om du betalar.Aldrig när det är eran farmor som skitar ner!Säger inte,va det är för sorts utlänningar,men det är inte somalier.Kan dom inte tänka att när det piskas mattor och hänges över hela balkongräcket att jag tycker det är trevligt?

onsdag

Skottdagen!
Sol  idag med. Men här sitter jag i New Orleans.Min dotters trädgård.Trädgården är bara en gräsmatta.För de håller fortfarande på med huset.Sedan Katrinestormen.De väntar på att jag ska fixa,nå,iallafall komma med förslag till växter.Ett citron och apelsin träd ska de ha.Har sagt,att sånt tar tid.Sätt dom på en gång.
När jag satt där kom en katt och glodde på mig.Och menade att du rör väl inte mina fåglar,för katten tittade upp i trädet och mig!Så vi förstod varandra perfekt.
Men vänta ni,i sommar är halva min mage borta!
Jag använder gåbandet varje dag och har  ökat takten och minuterna.

tisdag 28 februari 2012

Drar till sängen!

Nu får jag inte vara uppe längre.God Natt!

Våren?

Det är 10 +!!
Åtminstone skönt för en dag.
Men på klippdockshimlen är det vår och kärleken blomstrar!Hi hi!

Inger och Ingers klippdockor.Rokoko!

Inger Rozéns Ulrich och Inger Möller Ulrica och scannat.

Godmorgon!

Jag gillar det här kortet!
New Orleans i september.Dövarmt!
Omkring så där 40grader.Passande att gå på museum.
Igår klippte jag håret och sonen ska få ta kort med sin nya kamera.Ni ska få se!Har fina kattkort också!

måndag 27 februari 2012

Lika bra att knyta sig!


Inger och Ingers samarbete!

Inger Rozén har målat och tecknat,Carl.Inger Möller har tecknat o målat Carina!

Ny vecka och måndag

Jag gillar måndagsmornar.Tänk att få ligga i sängen och veta,att det finns de stackrar som måste dra iväg till jobbet.Väcka barnen till dagis.Det har jag också gjort.Barnen fick ju gå upp tidigare än andra!Och sedan när man skulle hem,så fick man vänta till de hade lekt färdigt.Stressigt!
Ja idag har jag snödroppar i rabatten.
De nya blomsorterna gillar jag inte.Men de är ilsket gröna!Klädnypor!
Ha en bra dag allesamman!

söndag 26 februari 2012

End of the day!


Ny dag och prövningar!

Här är Prins Daniels egen tulpan!
Vad man längtar till våren.
Men det är inget roligt med tanten ovanpå,som skakar mattor1Ett tak kostar 3000kr och tillkommer 250 extra på hyran.Jag tycker att det är för dyrt.Vad säger panelen?
Då lägger jag hellre de pengarna på en U.S.A resa!Halva resan betald!
De 3000 är uppdelade på året.
Jag tycker att mitt bostadsbolag,Öbo,ska kosta på mig taket.Bovärdarna har talat med tanten 6 gånger!
Så i morgon ringer jag bovärden och frågar hur hon tänkt göra.Igår tjänade jag 20000,bara på skräpet.Som ja la i ett kuvär och skickade in i brevlådan!HA,HA!

lördag 25 februari 2012

Kudden kallar!

God Natt!

Nostalgi från potgirot

fanns många udda personer.Lilla Gun,Gunsan.Var tidernas orginal.Egentligen en överintilegent person.Kunde franska och tyska och hade gått på flickskola,vilket var fint.Kom från ett välbergat hem.De hade haft hembiträden och Gunsan tyckte att det var dåligt jobb,ansåg hon vara inte värdigt.Vilket fall,en dag kom en städerska in och började dammsuga.Gunsan snörpte med munnen och såg arg ut.Varpå en kvinna,sa till städerskan,bry dig inte,hon,Gunsan är så snäll så!Så vi skrattade.
Ja snäll var Gunsan.Gunsan var allmänt känd bland killarna i ljusgården.Sorteringsstället.Där var hon som oftast och skojade.Hon var tokig i karlar.Gubbarna retades med henne.Gunsan ville ju vara vacker med stora bröst.Så där hade hon stoppat in lite tidningspapper som ibland kunde ramla ut.Tjejerna retades.Vad har du för tidning idag?Jag retade aldrig Gunsan för hon var så snäll,och hon sa,Inger är den enda människa här som man kan diskutera med.Gunsan läste mycket böcker.
Gun hade fött ett tvillingpar som hon ensam tog hand om.Jag tror att flickorna hade det bra och roligt med sin mamma.Som hellre lekte än städade!

Lördag

I natt hade jag en knäpp dröm som vanligt.Om min arbetsplats på postgirot.
Mingamla arbetsplats är detta.Postgirot på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.Ingången är till vänster på kortet.Och ni ser broarna där?Har jag gått många gånger med internpost.
På andra sidan gatan fanns ett litet fik.8.an.Dit smet man in och köpte en kopp choklad för en krona.Man kunde inte lukta kaffe liksom.Till slut fattade arbetsledaren,Fru Lundkvist,Lunkan,misstankar och undrade att det tog ssåå lång tid.Alla flickor som hade dessa ärenden kom överens om att säga,att det tar så där lång tid.På fiket fanns en jukebox och man spisade Elvis och Jim Reeves,tror det kostade 25 öre.Vi skramlade ihop.Min väninna på posten,träffade sin man där och kvittrade som en lärka!
Vi följdes åt genom tiderna.Jag träffade min man,....Fick första dotter 68.Min väninna samma år,fick sin dotter.Då sa.Lunkan, men flickor!Detta går inte!Posten har inte råd med detta.Det var bra på posten när man hade barn.15 dagar för sjukt barn!Vilken arbetsplats hade det,under den tiden?
Märkligt var att min väninnas man avled efter en tid sjukdom.Och min man året därpå!




En bukett blommor till ALLA Er som skrivit en rad!

fredag 24 februari 2012

God Natt allesamman!

Min dag idag

 8 + grader.Vilken skön dag!Jag tvättar.Ishalkan är borta så det är bra promenad dit,till tvättstugan.Trevliga människor var det idag också.

Prinsessans namn är fina!

Estelle,Silvia,Ewa,Mary!
Tyckte det var fint med Ewa! Silvia var ju givet och då är Ewa på sin plats.Även om farmor inte är kunglig,så är hon farmor.
Jag är royalist och det ska bli spännande att se,omlillan blir drottning!

torsdag 23 februari 2012

Sverige ha fått en prinsessa

HJÄRTLIGA GRATULATIONER KRONPRINSESSAN VICTORIA OCH PRINS DANIEL!

Torsdag

Natten som var hade jag en trevlig dröm.Om Elvis!
Snuttar från Jailhouse Rock.Konstiga var att det var i Enköping,där jag bodde.

onsdag 22 februari 2012

Tänker snart dra till sängen

hade svårt med sömnen i natten som var.

Regn idag!

Albin

Målade efter en bild.

Onsdag

Gomorgon alla vänner!
Denna katt är så himla lik vår ALBIN!
Albin blev 16 år och fick ont i njuren.Albin var en bondkatt från Eckerö.så vi kallade honom kungen Af Vivalla.Han hade en del roliga hyss för sig.
Det bästa som fanns var räkor.På den goda tiden när DALLAS var på lördagarna,åt för det mesta matte nåt gott,bla.räkor.
Albin skulle ha dom på fat bredvid.
Så en dag när Dallas körde repris under veckan och vi var här.Var Albin ute,men kom rusande in när han hörde Dallas vinjetten!Så snopet,inga räkor!
En annan gång,käkade han upp vår middag,rostbiff.Hade lagt upp på bordet och gick ut för att duka,vi skulle äta ute.När jag kom in satt en katt under bordet och slickade sig om munnen.
Men han skämdes!Men matte sa.aja baja.Han sparade en skiva.
Turligt var affären öppen och jag kunde köpa nytt.Sa till Ica handlaren att det var fin rostbiff,för katten åt upp det mesta.Det var ett gott betyg sa handlaren skrattande.Ja,käre Albin hade mera saker för sig.

tisdag 21 februari 2012

Kväller

Jag har promenerat och nu är jag trött Gosigt med Prinsessan Elvis och Leifi.

Det som göms i snö kommer upp i tö!

Och nu hittar man skräpet från grannen.
Jag vill ha ett tak över min uteplats!Skatorna har börjat röka?

Ni har väl inte glömt?


Semla idag!

Tisdag

Underbara små raringar!
De har visat sina knoppar.Tydligen värmde snön.
Så nu har man vårkänslor och kaffe på!
Jag är glad för mitt foto.Till vårkanten ämnar Öbo renovera uteplatsen.Vi får se.Och då ryker min plantering.Utom syren och körsbärsträdet ska stå kvar.
Äppelträdet får gå.Trött på alla ungar.Men det hade goda äpplen.Ska plantera ett träd men ingen frukt.

måndag 20 februari 2012

Och nu är det kväll

och snöar!Jag har gått på gåbandet.Roligt!

Beställer mat!

Ja vi ska snuska oss idag.Sonen en pizza och jag kebab.
Sedan blir det att promenera!

Min knasiga dröm

När jag äntligen somnade in frampå morgonen hade jag en knasig dröm.Drömde om min fd.vän.Inte min man,utan vännen som jag hade några år.Förstår inte att gubben spökar i drömmen.Ja,nu var det så här att jag drömde att han fick sparken från ett ställe han hade jobbat på.Han hade blivit konstig.typ "dum i huvut".
Och så hade han en ny kvinna som tog hand om gubben.Så jag sa,det kan du gott göra!
Saken var den,att gubben hade fått sparken från företaget.På riktigt.Han var i ständig konflikt med en arbetskamrat och de behöll den arbetskanmraten fastän han var sjuklig.Och det kunde inte min "vän"fatta!Facket ställde inte upp på min väns klagan.Så något mer måste ligga bakom som jag inte vet om.
Ja gubben är sambo med någon och stackars kvinna!Får nog inte ha en egen vilja såvida gubben inte är en toffel hemma.

Idag

är jag trött.Den jävla fläkten på husets tak levde fan.Kunde inte sova! Är uppe men går och lägger mig!

söndag 19 februari 2012

God natt!

Jag tog en promenad.Och nu ere dags för sängen.Så här skönt med Prinsessan Elvis och Leifi.

God Middag!

Läckert med coscos och en blandning av räkor,lök,avakado ,två sorter sallad,bla. roccola och gurka ihop med tsatsiki!Gudagott!

Min kille

tyckte sonen hade en alldeles för porrig kalsing.Så han fick en svart boxershorts.Hi hi.
En solig dag?
Ser nog att det kommer grå moln.
Blir nog mer snö.
Tack o lov för mitt gåband.
Igår målade jag två killar till Inger.
En i rokoko och det har jag aldrig gjort.Har spanat på kläder till han.Eftersom hon inte tycker om att teckna herrkläder.Han kan ju inte åka till Danmark med bara underkläder!Hi hi.Sedan gjorde jag en modern kille.Inger har så flotta tjejer med underkläder,att denna kille fick en modern kalsing.

lördag 18 februari 2012

torsdag 16 februari 2012

God Natt!


Märkliga mail

Svensk Analys,ville ha min adress så att de kunde skicka välkomstpaket för min baby!
HA.ha!Säger,Gamla tanter kläcker inga ägg!
Ett annat var att människan ville ha min hjälp att föra över pengar till mitt konto.Och som tack för hjälpen skulle jag få 15%.
Skrev att det var för lite om jag skall låna ut mitt konto-Tror dom verkligen att man gör det till en okänd??

Torsdag igen

En onödig dag.Dagen före lön.Konstigt nog har jag pengar kvar!
Ja,man delar ju upp räkningar.En hög för sånt som ska betalas och en hög,mindre,för maten.Vi är två personer som gör av med 4000 kr.Alltså 2000 per var.Ingår hushållsgrejor,som tvål,tvättmedel o div.Och kattmaten förståss.

onsdag 15 februari 2012

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Godmorgon!

Det är skottdag!
Betyder att de kloke inte kunde räkna!Den här dagen blev över.
Och en legend säger att vi kvinnor får fria hela året!
Så nu börjas det!
Jag vill inte gifta mig,men gärna sambo.
Då med en trevlig gubbe omkring,160.lång.
Datorkunnig och kör bil!
Puss o kram så länge!

måndag 13 februari 2012

Märkligt

Det snöar!Ska lägga mig!
GOD NATT!

Och

Den här bilden är så söt.Lånade den av Birgitta L.
Tänker på Mona som är på Kanarieöarna .
Min kusin har rest till Costa Rica.
Jag sitter här och längtar till sommar.Och föralldel,klagar inte.Jag var ju i New Orleans hela september.

Å så vart det måndag!

Jag fick hjälp att hänga gardinerna!Sonen hade träningsverk.
Och sedan blev jag inspirerad av Ruths kycklingrätt.Köpte kycklingfiler och stekte dom o la dom sedan över i en ugnsgryta med frysta grönsaker och hällde över grädde.Det var mumsigt.Fast Ruth hade förstås färska grönsaker.Undrar om det var allmänt under den Edwardianska tiden?Men jag retar mig lite grand hon lagar för lite mat!De är ju iallafall hårt arbetande män.Så det bör finnas en större kastrull som vi inte får se.Annars måste man säga att de får för lite mat.